Море, пак море… Кранево 2023

Е, тук това беше съвсем неочаквано. Бяхме решили тръгнем на север, но следващата година и изведнъж – Кранево през септември.

Останах очарована от Кранево, от морето там – толкова спокойно, чисто и просто думи нямам – толкова ми хареса. Морето и небето:

Толкова, толкова… нямам думи! Ето защо все там правят йога-лагери.

Хотела, който избрахме, беше чудесен – Белвю, Кранево. И тук интернет връзката беше на ниво. Интересен момент – обикновено, всичко може да е на ниво, чудесно, но интернета го няма никакъв. Тук всичко беше чудесно.

Ето го и хотела:

В самото Кранево навсякъде е пълно с украинци – бежанци или не, не знам. Но беженците работят, а онези другите – се фукат със скъпите коли. Навсякъде се чува руска реч – интересно, дори помежду си тези не говорят на родния си език – говорят на руски. Работягите са скромни, свити и гледат някакси просто никой да не ги закача. Сградата срещу хотела (поне някаква част от нея – на 3-тата снимка) е нещо като общежитие за тези хора. Иначе, те работят навсякъде – по заведения, магазинчета и къде ли не. Има някои руски екстри по павильончета за бърза храна – пирожки и тем подобни – вкуууснооо!

На плажа само първият ден беше малко мрачно и бурно – всички останали дни и морето, и времето бяха чудесни:

Един ден решихме да отидем до Балчик. Може и да е красиво, но няма никакъв плаж – само камъни навсякъде!

Няколко пъти вечеряхме в близкото бистро Българка – чудесна храна, великолепно обслужване!

А един ден отидохме по плажната ивица до курорта Албена – е тук останах поразена: какво море!, какъв плаж! Просто нямах думи! А и хотелите тук са разположени в парка ли, в гората ли? Догодина (живот и здраве) ще отидем на Албена.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.